Publicat de: peregrinprinlume | Decembrie 25, 2011

BILEA LAC – Hotelul de gheata

In ziua de Craciun la invitatia sorei si cumnatului meu, am hotarat sa merg la hotelul de gheata de la Balea Lac. Acest hotel de gheata a fost construit in iarna anului 2005 fiind singurul din Romania si primul hotel din Europa de Est. Primul hotel de gheaţă din Europa a fost construit în Suedia la începutul anilor 1990, în localitatea Jukkasjärvi.

Ideea de a construi un „hotel de gheata”, conform http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_palace, apare in anul 1739 in Rusia cand se construieste primul palat de gheata de la Sankt Petersburg din ordinul imparatesei Anna Ivanovna, dar care a rezistat decat un an.

Avand in vedere ca azi se deschidea hotelul de gheata, am plecat dimineata cu surorile mele si cu cumnatul meu. Am ajuns la Balea Cascada cu masina, dupa care am luat telecabina pana la Balea Lac, deoarece Transfagarasanul este inchis pe durata iernii.

Ajunsi sus la Balea Lac, am intrat in hotel ca sa-l vizitam. Cum se intra in holul mare al hotelului se vede in fata tejgheaua de gheata a barului si pe lateral 10 camere duble, 5 pe stanga si 5 pe drapta.

La bar tot mobilierul era din gheata :mese, scaune, pahare, tavite…. Scaunele sunt acoperite cu blanite de animale.

Langa mese sunt oameni sculptati in gheata ca in imaginile de mai jos: o femeie crae canta la un pian, un barbat si o femeie care iti fac primirea la una din camere si altele.

In camere se gasesc figurine de gheata: oameni si instrumente muzicale. Paturile ca si tot mobilierul sunt de gheata si sunt acoperite cu paturi groase si blani de animale.

Gheata a fost taiata cuburi din lacul Balea (cel mai mare lac din Muntii Fagaras) si a fost folosita la constructia hotelului. Initial sa dorit si constructia unei biserici de ghiata, dar vremea frumoasa nu a ingaduit acest lucru. Hotelul de Gheata este un obiectiv unic in Europa, foarte vestit si apreciat atat pentru frumusetea constructiei cat si pentru peisajele superbe de iarna ale Transfagarasanului. Iata mai jos niste poze cu paharele de gheata din care puteai sa bei numai licide reci: suc, vodca, coniac…

Tot la Balea Lac se pot inchiria snow – mobile si se poate si schia.

Afara de hotel sunt si cateva pensiuni pe marginea lacului, unde poti sa te cazezi si poti sa iei o gustare calda.

P.S. Asadar pentru cine vrea sa petreaca o zi frumoasa de iarna sau mai multe, Balea Lac si hotelul de gheata sunt niste destinatii deosebite, mai ales datorita faptului ca sunt putine hoteluri de acest gen  in europa.

Va doresc la toti prietenii si cititorii mei un an nou binecuvantat, in care Domnul Dumnezeu sa va implineasaca toate dorintele si sa va binecuvinteze in tot ce aveti de facut de aici incolo.

CRACIUN FERICIT!   SI LA MULTI ANI!  va ureaza Tony

Anunțuri

Responses

  1. I-a mana dupa nevasta altuia, ca te i-a pe la spate! ( E deja pregatit ) ;))

    Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: