Publicat de: peregrinprinlume | Februarie 26, 2012

Dezapezire in satul Tarlele – Jud. Buzau

Astazi la anuntul facut de ADRA – Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor www.adra.ro  am participat impreuna cu prietenii mei din orasul Baicoi la o actiune de voluntariat intr-un sat acoperit de zapada din judetul Buzau. Satul se numeste Tarlele si face parte din Comuna Cochirleanca.

DSCF0857

In urma apelului facut, astazi ne-am strans in jur de 200 voluntari din toata tara: Neamt, Tulcea, Dambovita, Sibiu, Prahova… ca sa mergem la acest sat acoperit de zapada, uitat de autoritati, uitat de lume si care este format numai din batrani.

DSCF0846

Anterior avusesera loc si alte actiuni ADRA in sat , dar au mai ramas  case in special la marginea satului care erau aproape acoperite de zapada astfel incat nu mai se vedeau decat acoperisurile.

DSCF0720

Mai multe poze se pot vedea la: https://plus.google.com/photos/113219070299913693478/albums/5713507949650951201

Filmulete se pot vedea si pe youtube la:

http://youtu.be/rsD1uA8tGx8 ; http://youtu.be/y98LdxGTceo ; http://youtu.be/4_qxt0oRj3I; http://www.youtube.com/watch?v=vsD-7yA3OrA; http://youtu.be/g-vPL-LQUaw; http://youtu.be/cCADFFscu2M

Acolo, fiecare echipa a luat cate o casa si am inceput munca.

DSCF0754

O munca anevoioasa, datorita faptului ca zapada era inghetata si trebuia sparta fie cu lopata, fie cu harletul sau cu drujba. Sufletul echipei noastre a fost Ioana „d’Arc”, sotia sefului de echipa Mircea Bunea, care ne-a provocat prin destoinicia ei.

DSCF0851

Afara de casa propriuzisa care dupa cum se vede in poze era acoperita de zapada, am inceput sa inlaturam zapada si de la grajdul de animale, pentru a veni in ajutorul acestora. Si munca a fost rasplatita: am reusit sa intram si sa descoperim doua oi si un  ied care nu mai mancasera sau bausera apa de mult timp. Imediat am luat niste coceni din cluca unui vecin, si cu o galeata de apa si am hranit acele animalute. Alaturi in alta dependinta am gasit si curcani, dar unul din ei decedase. Si lor le-am dat boabe de porumb si apa.

Vremea a fost deosebit de calda si a tinut cu noi, asa incat cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit ca seara sa terminam cam tot ce am avut in plan.

DSCF0744

Sigur sunt multe de facut pentru acesti oameni vitregiti de soarta, uitati de conducere chiar si  in anii electorali, dar cu ajutorul lui Dumnezeu se vor gasi oameni care sa simta impreuna cu ei.

Anunțuri

Responses

  1. Bravo voua…asta da treaba ! Mi-a parut ff rau ca oamenii astia si-au abandonat animalele…fara apa…fara mancare…Eu nu pot sa inteleg treaba asta. Oricum Dumnezeu sa va rasplateasca fapta buna !

    Tony esti un povestitor si un fotograf desavarsit…! Surprinzi exact esentialul..pozele tale sunt super clare! Sper sa-ti descopere cineva talentul…poate cine stie….!? Nu cumva ti-ai gresit vocatia…? Trebuia sa fi reporter la REALITAEA Tv nu inginer la Txxxxx.
    Glumesc..sper sa nu te superi! O zi buna! Doamne ajuta!

    Apreciază

  2. Am fost imediat prins de ideea de a fi voluntar aici, in satul in care cei puternici uita de cei slabi si nimeni nu are ajutor. Ma bucur ca am gasit un grup si am putut merge spre a ajuta. A fost o atmosfera foarte frumoasa. Cred ca au fost peste 350 de oameni!!! A fost mult de munca, dar ne-a placut.

    Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: