Publicat de: peregrinprinlume | Mai 18, 2012

Orasul Zimnicea

Asa cum v-am obisnuit, eu personal cand ajung intr-un loc unde nu am mai fost, daca am timp pornesc sa-l vizitez si sa ma informez despre el. Asa se face ca saptamana aceasta am ajuns pentru prima oara in orasul  Ziminicea in interes de servici. Desi nu este un oras mare si nici turistic nu este prea dezvoltat, totusi este o asezare cu traditie in tara noastra care merita sa fie vizitata. DSCF2034 Acest oras, port situat la Dunare se remarca prin faptul ca este cel mai sudic punct al Romaniei si totodata este asezat pe una din cele mai vechi cetati geto – dace din Muntenia, si anume Cetatea Zimnidava. Acolo este un sit arheologic, pe care nu l-am vizitat (si imi pare rau acum) deoarece mi s-a spus de catre localnici ca nu este nimic amenajat si nu am ce sa vad, decat niste gropi. DSCF1971 Orasul Zimnicea face parte din Judetul Teleorman si se invecineaza cu orasul bulgar Svistov si de care este despartit de fluviul Dunarea. Se poate ajunge la vecinii bulgari si cu masina pe bac si cu vaporasul  care efectueaza curse dus intors pe relatia  Ziminicea –Svistov. DSCF1976 Ceea ce mi-a placut in mod deosebit este faptul ca acest oras este un oras linistit. DSCF1972 Infiintarea firmei InterAgro in acest oras, a facut ca portul sa redevina un important punct de transport al cerealelor. DSCF1969 Pe malul fluviului,  in port se gasesc silozurile cu cereale ale acestei firme unde  cerealele  sunt incarcate pe vapor si trimise in diferite parti ale Europei. La Zimnicea s-a construit de catre Ioan Nicolae patronul firmei InterAgro, o rafinariei de bioetenol (combustibil ecologic). DSCF1979 Odata cu aceste investitii s-a amenajat si malul Dunarii in dreptul orasului. DSCF2003 Tot aici s-a amenajat si o plaja si o discoteca la marginea ei. DSCF1998 Cu ocazia mersului pe plaja m-am bagat si eu cu picioarele in Dunare, ramanandu-mi ca sa mai fac lucrul acesta in alte trei porturi de la Dunare nevizitate : Turnu Magurele, Bechet si Orsova. DSCF2017 Drumul spre plaja trece prin padurea din lunca Dunarei, un loc frumos unde am oprit ca sa putem sa ascultam concertul incantator al pasarelelor.

DSCF1993

Centrul orasului este simplu dar plin de verdeata si flori, cu un parc frumos amenajat, in care se auzeau pasarile cantand.

DSCF2026

Asadar daca aveti ocazia sa treceti prin zona si putin timp la dispozitie nu strica sa va deconectati un pic de la stresul cotidian si sa mergeti pe malul Dunarii. Va asigur ca nu o sa regretati.

DSCF2024

Anunțuri

Responses

 1. Chiar m-ai facut curios.

  Apreciază

  • MA NUMESC GEORGE, M-AM NASCUT IN ZIMNICEA SI POT SPUNE DESPRE ACEST ORAS CA INTR-ADEVAR MERITA VIZITAT. CU SINCERITATE POT SPUNE CA ESTE UN LOC LINISTIT. ACUM LOCUIESC IN MADRID (oras foarte zgomotos) DE CATIVA ANI, SI POT SPUNE CA-I DUC DORUL. DORESC SA REVIN DIN NOU ACASA……

   Apreciază

 2. Multumesc pentru comentariu si va asteptam sa reveniti acasa cu bine. Nicaieri nu-i ca acasa…

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: