Orasul Zimnicea


Asa cum v-am obisnuit, cand ajung intr-un loc unde nu am mai fost in limita timpului liber pornesc sa-l vizitez si sa ma informez. Asa se face ca saptamana aceasta am ajuns pentru prima oara in orasul  Ziminicea in interes de servici. Desi nu este un oras mare si nici turistic nu este prea dezvoltat, totusi este o asezare cu traditie in tara noastra care merita sa fie vizitata.

DSCF2034

Acest oras, port situat la Dunare se remarca prin faptul ca este cel mai sudic punct al Romaniei si totodata este asezat pe vatra uneia din cele mai vechi cetati geto – dace din Muntenia, si anume Cetatea Zimnidava. Acolo este un sit arheologic, pe care nu l-am vizitat (si imi pare rau acum) deoarece mi s-a spus de catre localnici ca nu este nimic amenajat si nu am ce sa vad.

DSCF1971

Orasul Zimnicea face parte din judetul Teleorman si se invecineaza cu orasul bulgar Svistov (orase despartite de fluviul Dunarea). Se poate trece la vecinii bulgari cu bacul si cu vaporasul  care efectueaza curse dus intors pe relatia  Ziminicea –Svistov. DSCF1976

Ceea ce mi-a placut in mod deosebit este faptul ca acest oras este un oras linistit.

DSCF1972

Infiintarea firmei InterAgro in acest oras, a facut ca portul sa redevina un important punct de transport si distributie al cerealelor.

DSCF1969

Pe malul fluviului, se gasesc silozurile cu cereale de unde granele pleaca pe Dunare in diferite parti ale Europei. La Zimnicea s-a construit de catre Ioan Nicolae patronul firmei InterAgro, o rafinariei de bioetenol (combustibil ecologic).

DSCF1979

Odata cu aceste investitii s-a amenajat si malul Dunarii in dreptul orasului.

DSCF2003

Tot aici s-a amenajat o plaja si o discoteca la marginea ei.

DSCF1998

Cu ocazia mersului pe plaja m-am bagat si eu cu picioarele in Dunare, ramanandu-mi ca sa mai fac lucrul acesta in alte trei porturi de la Dunare nevizitate : Turnu Magurele, Bechet si Orsova.

DSCF2017

Drumul spre plaja trece prin padurea din lunca Dunarii, un loc frumos unde am oprit ca sa putem sa ascultam concertul incantator al pasarelelor.

DSCF1993

Centrul orasului este simplu dar plin de verdeata si flori, cu un parc frumos amenajat, in care se aud pasarile cantand.

DSCF2026

Asadar daca aveti ocazia sa treceti prin zona si putin timp la dispozitie nu strica sa va deconectati un pic de la stresul cotidian si sa mergeti pe malul Dunarii. Va asigur ca nu o sa regretati.

DSCF2024

3 gânduri despre “Orasul Zimnicea

    1. GEORGE

      MA NUMESC GEORGE, M-AM NASCUT IN ZIMNICEA SI POT SPUNE DESPRE ACEST ORAS CA INTR-ADEVAR MERITA VIZITAT. CU SINCERITATE POT SPUNE CA ESTE UN LOC LINISTIT. ACUM LOCUIESC IN MADRID (oras foarte zgomotos) DE CATIVA ANI, SI POT SPUNE CA-I DUC DORUL. DORESC SA REVIN DIN NOU ACASA……

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.