Publicat de: peregrinprinlume | august 2, 2014

Transbucegi- aventuri la inaltime


ARTICOL ACTUALIZAT LA https://peregrinprinlume.com/2017/07/02/drumetind-prin-cheile-zanoagei/

Soseaua Transbucegi se vrea sa fie o sosea care sa strabata Masivul Bucegi pana in apropierea Babelor si Sfinxului. Desi este un obiectiv frumos si indraznet, totusi imi este teama ca odata cu terminarea drumului se va strica acel sentiment de liniste si pace care te cuprindea cand treceai prin acesti munti. Spun aceasta deoarece am copilarit pe acesti munti minunati si ma doare sufletul sa vad cum dupa ce oricine va avea acces cu masina, flora sa fie distrusa, pet-urile si hartiile de-alungul soselei si tot ce e frumos sa se transforme intr-o groapa de gunoi.

DSCF1077

Weekend-ul acesta am ajuns pe acest drum care in prezent este neterminat. In poza de mai jos se vede doar data inceperii lucrarii…

DSCF1020

Soseaua Transbucegi sau DJ713 are o lungime de 20 km dintre care sunt asfaltati numai 17 km. Drumul este foarte ingust incat cu greu in unele locuri se pot strecura in acelasi timp 2 autocare . La ora actuala drumul este inchis circulatiei publice, din motive de securitate, deoarece pe alocuri drumul nu are parapeti. Totusi daca sunteti dornici de o aventura drumul este liber……, dar pe barba voastra.

Această prezentare necesită JavaScript.

Peisajul este superb, nu veti regreta, pozele cred ca vorbesc de la sine. Pe parcursul soselei se poate face opriri pentru sedinte foto.

Această prezentare necesită JavaScript.

Accesul pe aceasta sosea se face de la Cabana Cuibul Dorului. Mergand pe drumul national DN71 Targoviste Sinaia, dupa Cota 1000, se vede indicatorul catre Cabana Cuibul Dorului, punctul de pornire al soselei. Daca veniti dinspre Targoviste evitati drumul DJ714 care se desprinde la stanga spre Sanatoriul Moroeni prin localitatea Glod, (care se intalneste cu Transbucegiul, deoarece este un drum forestier pe care o masina cu garda jos nu poate sa mearga) si continuati drumul spre Cuibul Dorului.

DSCF1024

Asadar de la Cuibul Dorului se urca prin Saua Dichiului, ajungand la Cabana Dichiu. Aici drumul o ia la dreapta strabatand Platoul Bucegilor, pana in apropierea cabanei Piatra Arsa. Altitudinea maxima care o atinge drumul este de 1925 m.

DSCF1052

Tot de la Cabana Dichiului este in lucru drumul catre Cabana Bolboci si Cabana Pestera, ca in imaginea de mai jos.

DSCF1060

Alte poze:

DSCF1074

DSCF1075

DSCF1076

DSCF1078


Responses

  1. Este foarte frumos si interesant ceea ce ai prezentat. Avem cu adevarat o tara frumoasa dar putin cunoscuta atat de romani dar mai ales de straini.Pacat ca nu suntem in stare sa pastram macar ceea ce avem.Dar poate o noua generatie, cea a voastra, va fi mai interesata in a mentine si populariza frumusetile acestei tari si obiceiurile acestui popor.Mult respect si admiratie pentru ceea ce faci.

    Apreciază

  2. Fiecare peisaj al munților noștri este superb, inedit așa cum am văzut din nou aici, bucurându-ne privirea și sufletul. Mulțumesc pentru aceste momente. Cele bune și un weenkend plăcut !

    Apreciază

  3. […] Plesuva Mare (1255 m) – Saua Belia – Poiana Hotilor – Cabana Cuibu Dorului (locul unde incepe soseaua Transbucegi) – punct rosu. Din Poiana Hotilor se desprinde un traseu nemarcat pe un drum forestier care […]

    Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: