Publicat de: peregrinprinlume | Ianuarie 29, 2012

Cascada Spumoasa

Pe povarnisurile din Jepii Mici se gaseste o cascada mai putin cunoscuta, dar care este deosebit de frumoasa: Cascada Spumoasa. Aceasta cascada am vizitat-o sambata 28.01.2012 impreuna cu verisorii mei.

Traseul este accesibil tuturor vara, un pic mai dificil iarna. Acesta porneste din orasul Busteni de la statia de telecabina din spatele Hotelului Silva, pe acelasi drum ca si pentru Casacada Urlatoarea, pana intalneste semnul “crucea albastra” care ne duce spre Jepii Mici. Mergand pret de 5 minute intalnim un drum forestier nemarcat care ne duce spre aceasta cascada. Dealungul traseului se gasesc cateva statii de captare a apei din paraul Valea Spumoasa.

Mergand vreo 45 minute inainte ajungem la refugiul Salvamontului din Busteni . Poteca coteste apoi brusc intr-un urcus abrupt, in stanga avand o prapastie frumoasa care inainteaza pana la baza cascadei.

varul meu …

Cascadele ce cad in Valea Spumoasa izvorasc de la numai cativa metri deasupra stancilor. Peretii stancosi ai Creasta Branelor si Creasta Mare a Portitei reprezinta o adevarata provocare pentru alpinistii profesionisti, aici existand trasee cu diverse grade de dificultate.

Un filmulet cu cascada este incarcat de mine pe YouTube. http://www.youtube.com/watch?v=wJ_UqzLXbuU

Peisajul acesta a fost completat de brazii maiestosi incarcati cu zapada, care datorita razelor soarelui isi presarau zapada sub forma unei pulberi fine.

Mai multe peisaje din frumosul orasel Busteni se pot vedea la: https://plus.google.com/photos/113219070299913693478/albums/5708924388761066833?authkey=CN37-PnfpNyVYw  (chiar daca sunt poze si de asta vara postate de mine)

P.S. Asadar, daca treceti prin Busteni, luati-va timp ca sa ajungeti si la casacada Spumoasa si va spun ca nu veti regreta alegerea facuta.

Anunțuri

Responses

 1. cu adevarat peisaj de poveste

  Apreciază

 2. Avem cu adevarat o tara frumoasa. pacat de cei care nu o pretuiesc si o murdaresc.

  Apreciază

 3. […] Cascada Urlatoarea se gaseste in Muntii Bucegi, avand o inaltime ce masoara in jur de 15 metri si un debit semnificativ. Cascada este situata la o altitudine de 1100 metri, deasupra localitatii Poiana Tapului la poalele Jepilor, iar traseul pana la ea este cel mai usor din Bucegi. Pentru a ajunge la Cascada Urlatoarea se poate pleca din localitatea Poiana Tapului (care este si gara pe linia Bucuresti Brasov) sau din orasul Busteni. Primul traseu porneste din statia CFR Poiana Tapului si urmeaza semnul “punct albastru”, iar cel din Busteni merge pe marcajul “punct rosu” pornind din spatele statiei de telecabina. Tot de aici se desparte drumul spre o alta casacada deosebita din Muntii Bucegi (dar traseul este nemarcat) si anume Cascada Spumoasa descrisa de mine intr-o postare anterioara. (https://peregrinprinlume.wordpress.com/2012/01/29/busteni-cascada-spumoasa/) […]

  Apreciază

 4. […] de mine in alte postari : https://peregrinprinlume.com/2012/02/12/zilele-orasului-busteni/ https://peregrinprinlume.com/2012/01/29/busteni-cascada-spumoasa/ […]

  Apreciază

 5. […] ; Cascada Caraiman (o cădere de apă spectaculoasă, situată puțin mai jos de cabana Caraiman); Cascada Spumoasa , Cascada Vânturiș si Casacada 7 izvoare . In cuprinsul Bucegilor se gasesc mai multe […]

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: