Publicat de: peregrinprinlume | noiembrie 11, 2013

Baile Tusnad


Baile Tusnad este un oras situat in judetul Harghita, in depresiunea Ciucului la o altitudine de 650 m, inconjurat de Muntii Bodoc si Muntii Harghita. Cu o populatie de doar 1728 locuitori, Baile Tusnad este orasul cu cel mai mic numar de locuitori din Romania.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAInteresant este faptul ca in acest oras populatia majoritara nu este romana. Doar un procent de 6,13 % din numarul total de locuitori este reprezentat de romani, in timp ce 93,46 % reprezinta populatia de etnie maghiara. Asadar, la ultimul recensamant, doar 106 locuitori ai orasului erau romani, 1615 locuitori erau maghiari si doar 7 locuitori reprezentau alte etnii.

baile tusnad

Baile Tusnad este considerata o statiune balneo – climaterica importanta la nivel national, existenta ei datand din anul 1842. Numele statiunii a devenit cunoscut dupa ce un cioban s-a vindecat miraculos dupa ce s-a scaldat in izvoarele cu ape minerale de aici, dintre care cele mai importante sunt: Izvorul Stanescu, Izvorul Mikes si Izvorul Apor. Cu ocazia revolutiei din anul 1848 statiunea a fost complet distrusa, iar reconstructia acesteia a inceput 4 ani mai tarziu, in anul 1852.

hotel tusnad

Apele minerale existente in acest oras sunt recomandate celor care sufera de diferite afectiuni cardiovasculare, digestive, endocrine sau ale sistemului nervos, aici existand numeroase centre de tratament ce folosesc pentru tratarea acestor afectiuni urmatoarele tipuri de proceduri: masaj, bai cu CO2, bai galvanice, bai de plante, impachetari cu parafina, ionizari, magneto – diaflux, cura interna cu ape minerale, magneto – terapie, cura de teren si altele.

lacul sf ana noaptea

Pe langa posibilitatile de tratament amintite mai sus, turistii au ocazia aici de a petrece un concediu de odihna si relaxare, un concediu departe de aglomeratia din orase si totodata departe de problemele vietii de zi cu zi. Ofertele de cazare sunt numeroase, turistii isi pot petrece noptile in hoteluri sau pensiuni cu preturi accesibile. Deasemenea, in apropierea statiunii se afla numeroase atractii turistice, pe care turistii le pot vizita oricand. Dintre acestea, amintim de Lacul Sf. Ana (originea vulcanica il face unic in Europa de est si centrala), Rezervatia Naturala Tinovul Mohos, Cetatea Miko si muzeul etnografic din Miercurea Ciuc, Biserica franciscana baroc din Sumuleu, cel mai mare baraj natural din Romania – Lacul Rosu, Manastirea ortodoxa Sf. Prooroc Ilie, cetatea taraneasca fortificata – Carta, Castelul Contelui Lazar si Movila Tatarilor din Lazarea, Biserica Reformata, Muzeul National Secuiesc si Muzeul de Arta din Sf. Gheorghe, Cheile Varghisului cu Poiana Narciselor si multe altele.

 

Deasemenea, zona in care se afla orasul Baile Tusnad este de o frumusete rara, peisajele pitoresti ale cadrului natural ar trebui sa fie pe placul tuturor turistilor.


Responses

 1. Ai prins o si ploioasa….dar macar ai schimbat aerul de toamna imbacsit de la Bucuresti pe cel de munte…!! Cu drag!! L

  Apreciază

 2. Un loc superb – relaxare, liniste, aer curat…Romania pitoreasca 🙂 La locuri de cazare as mai adauga si localnicii.Cand am vizitat Baile Tusnad m-am cazat la un localnic si pot sa zic ca m-am simtit ca acasa.Ungurii sunt foarte ospitalieri.

  Apreciază

 3. […] https://peregrinprinlume.com/2013/11/11/baile-tusnad/ […]

  Apreciază

 4. […] https://peregrinprinlume.com/2013/11/11/baile-tusnad/ […]

  Apreciază

 5. […] langa orasul Brasov si am intrat in fostul judet Trei Scaune, trecand in revista frumoasa statiunea Baile Tusnad,orasul Miercurea Ciuc si oprindu-ne la Lacul […]

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: