Despre mine


Numele meu este Fănică Antonie Mihai si m-am născut în orașul Băicoi, județul Prahova. Desi am absolvit cursurile facultății politehnice sunt pasionat încă din copilarie de studiul culturii și civilizațiilor universale, fiind mereu motivat de aflarea adevărului istoric. În acest sens am dobândit multe cunostințe prin aprofundarea lucrărilor de specialitate, dar și prin explorarea a cât mai multor locuri și obiective turistice care stau la baza acestor lucrări.

În anul 2014 am absolvit cursurile din cadrul Scolii de ghizi ATGR. În urma acestor cursuri am devenit ghid national cu atestat nr 4867 / 22.07.2014. In cadrul școlii am absolvit : cursul de agent turism ghid local si cursul de Formator. După obținerea atestatului de ghid am devenit membru în Asociația Turistică Ghizii României.

În prezent lucrez ca ghid de turism în colaborare cu agentia de turism CISTOUR.

Pentru ca istoria a fost o pasiune inca din copilarie am finalizat masterul „Interfete culturale in Preistorie si Antichitate” din cadrul Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti.

Sunt o persoană sociabilă, căreia îi place să împărtășească cunoștințe cu cei din jur, dar care în egală măsură apreciează timpul de calitate petrecut alături de oameni frumoși.

Din pasiune pentru această activitate, de 8 ani de zile sunt prezent în lumea blogurilor dedicate turismului. Numele blogului „peregrinprinlume” a fost ales special de mine, deoarece el reprezenta la acea dată statutul meu în lumea de atunci. Ideea de a realiza acest blog mi-a venit la sfârșitul anului 2011, pentru că vroiam să le împărtășesc și prietenilor mei despre locurile frumoase pe care le-am vizitat în țara noastră și în Europa. Am colindat cu ajutorul lui Dumnezeu prin mai toata Europa, dar sufletul meu a rămas tot la frumusețile patriei noastre, pe care încerc să le prezint în primul rând pe paginile acestui blog. Îmi doresc ca fiecare dintre noi să conștientizeze că avem o țară frumoasă pe care trebuie să o prețuim și să o facem cunoscută și altora.

În acest sens vă aștept alături de mine să descoperim locuri frumoase din România, dar și din Europa. Călătoriile vor fi atât virtuale pe acest blog, dar și în realitate in evenimentele postate pe blog. De azi voi posta excursiile turistice la care vă aștept în calitate de ghid.

Chiar daca situația actuală ne ține blocați în case, nu uitați să fiți liniștiți, pentru că acest necaz cred că va trece destul de repede.

         …la Cheile Bicazului

P.S. Dacă aveți comentarii și sugestii pentru îmbunătățirea acestor materiale, vă rog să mi le  comunicați  pe blog, la adresa de email: mesamistours@gmail.com

sau pe pagina de facebook  https://www.facebook.com/mesamistours

Publicitate

11 gânduri despre “Despre mine

 1. Buna, peregrinule iubitor de frumusetile Romaniei noastre.Ma bucur ca mi-ai descoperit blogul de calatorii pt ca asa, uite cum te-am descoperit si eu pe tine. Voi fi pe blogul tau de cate ori timpul va fi bland cu mine si imi va cere tributul de a calatori in tara mea. Am vazut ca ai multe de oferit, asa ca, nu mai scapi de mine. 🙂

  Apreciază

 2. Mă bucur că am descoperit blogul d-vs la care revin mereu cu plăcere să mai descopăr din frumusețile naturii și ale țării noastre. Felicitări pentru blog ! Toate cele bune !

  Apreciază

 3. Pingback: The very Inspiring blogger award | Ecoarta's Blog

  1. Multumesc pentru cuvintele frumoase pe care le-ai spus despre acest site si pentru nominalizarea facuta. Sincer eu nu stiu cum este cu aceste nominalizari. Sa inteleg ca va trebui sa aleg si eu 10 bloguri care mi-au placut si sa alcatuiesc un articol pe blog? Daca da, se va face.
   O seara buna iti doresc! Tony

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.