Publicat de: peregrinprinlume | iunie 19, 2013

Orasul de Floci

Aflat pe malul stang al raului Ialomita pe drumul national E 60 spre Harsova, Orasul de Floci astazi ruine, ramane pe scena hartii noastre drept orasul in care s-a nascut marele domnitor Mihai Viteazul intemeietorul Marii Uniri de la 1600.

mihai viteazul

Acest ruine ma atrag pentru ca este locul de nastere al  voievodului Mihai care a  atestat documentar  si orasul meu natal Baicoi la anul 1597.

steagul ialomitei

Orasul de Floci este atestat documentar inca din timpul domniei lui Dan al II lea in anul 1431. In anul 1479 devine capitala a judetului Ialomita. In anul 1558 se naste domnitorul Mihai Viteazul. In timpul domnitorului Matei Basarab aici este cantonata o armata de 1500 de soldati pentru a opri atacurile turco tatare. Intre anii 1769 – 1774 cand au loc razboaiele ruse turce, orasul este distrus si localnicii se raspandesc in zonele vecine.

DSCF6039

Astazi din acest oras nu au ramas decat foarte putine ruine, ruine care au fost conservate si care au facut ca acest oras sa devina obiect de patrimoniu. Pe partea dreapta a drumului de la Harsova spre Slobozia s-a construit o statuie si un monument in cinstea domnitorului Mihai Viteazul. Pe partea cealalta a soselei se vad ruinele vechii cetati.

DSCF6061

DSCF6049

DSCF6050

DSCF6054

DSCF6055

DSCF6056

DSCF6057

DSCF6059

DSCF6060

 P. S. „Nici un roman n-a mai putut gandi unirea fara uriasa lui personalitate, fara palosul sau securea lui ridicata spre cerul dreptatii.” scria Nicolae Iorga despre Mihai Viteazul.

Astazi, ne-ar trebui si noua un conducator precum Mihai Viteazul, care sa-i puna cu „botul pe labe” pe cei care ne vor tara si pe cei care o vand.


Responses

 1. Interesant…! Oare
  de ce se numeste asa?? O fi fost vreun targ de blani de oi mitoase sau …?????

  Apreciază

 2. […] Evenimente istorice bogate au loc in timpul domniei lui Mihai Viteazul, nascut in Orasul de Floci. […]

  Apreciază

 3. […] tarziu in anul  1600 domnitorul Mihai Viteazu trecea in Transilvania pe acelasi drum pentru a uni cele 3 tari […]

  Apreciază

 4. DA !
  FELICITARI !

  Apreciază

 5. […] BASTIONUL CROITORILOR care facea parte din vechea cetate a Clujului, cetate ridicata in secolul al – XV -lea de regele Sigismund al Ungariei. Aceasta constructie a fost realizata de breasla croitorilor care aveau obligatia sa-l si apere. Distrus si reconstruit de mai multe ori ajunge la forma actuala in anul 1718. In fata lui se gaseste statuia lui Baba Novac unul din generalii de seama ai domnitorului Mihai Viteazul. […]

  Apreciază

 6. […] localitatea Miraslau la 18 septembrie 1600 domnitorul Mihai Viteazul este infrant de trupele generalul austriac Basta. La 5 km de localitatea Miraslau intalnim […]

  Apreciază

 7. […] continuat deplasarea lasand pe partea dreapta ruinele vechiului oras „Orasul de Floci” – locul nasterii marelui voievod Mihai Viteazul. (detalii in […]

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: